Outplacement & Loopbaancoaching
“Sometimes in the winds of change, we find our true direction.”

Beweging is niet altijd comfortabel. Wel kan het tot iets moois leiden! In feite heb je al jaren gezaaid door het ontwikkelen van je talenten en of het leren van aspecten waar je misschien van nature helemaal niet bekwaam in was. Om dit zelf ook zo te zien, vraagt misschien nog wat van je. 

Daarnaast is het accepteren van je nieuwe werkelijkheid en perspectief wellicht nog lastig, en heb je nog weinig beeld van je nieuwe toekomstige carrière.

Outplacement en Loopbaancoaching

Door omstandigheden (reorganisatie, conflict en/of verschil van inzicht) ben je wellicht genoodzaakt om op zoek te gaan naar een andere baan. Maar wat?
En misschien heb je nooit echt gesolliciteerd, en kun je daar wat hulp bij gebruiken. Kortom, wat wil ik, wat kan ik, en hoe pak ik dat aan?

Stappen van het Loopbaan of outplacementtraject

Tijdens het traject neem je de volgende stappen:

1. Verwerking

Acceptatie van de huidige situatie, of dat nou genomen of gekregen ontslag is, een reorganisatie, faillissement, of gewoon omdat je toe bent aan iets nieuws.

2. Zelfanalyse

Het maken van een overzicht van eigen patronen, kwaliteiten, vaardigheden, valkuilen, ontwikkelpunten, wensen en misschien zelfs missie. Eventueel aan de hand van een online Identity Compass assessment.

3. Arbeidsmarktoriëntatie

Hoe ziet de arbeidsmarkt er uit, welke vacatures zijn er en welke spreken mij aan? Hoe maak ik een effectief cv, online profiel, en motivatiebrief? Hoe zet ik mezelf neer?

4. Banenjacht

Je gaat zelf aan de slag met zoeken, en leert daarin partners te betrekken en je netwerk in te zetten.

5. Afhechting

In de afronding van het outplacementtraject heb je of een nieuwe baan gevonden of ben je er druk mee bezig. In deze laatste fase hebben we regelmatig contact met elkaar om te sparren of om uitdagingen te bespreken.

Outplacement & Loopbaan Coaching | Sugato | Coaching, Teamontwikkeling & Management Development
Secured By miniOrange